2011. február 2., szerda

Tavalyról maradtak

Megmaradt húsvéti tárgyak. Két tojásos könyvjelző:
 Horgolt, szalaghímzéses és keresztszemes tojások:
Ez a kulcstartó már az idén készült. Adri blogján láttam. A tavasz jegyében ez is elmegy.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szépek:) A kulcstartó a kedvencem :)

N. Adri írta...

Nekem is! :-) Tényleg, én is felrakom. :-)

Névtelen írta...

Ilyen horgolt tojásokat én is csináltam tavaly a húsvétfánkra! Majd hozok képeket. Idén ki akarom próbálni. hogy kifújt tojásra horgolok, kikeményítem és összetöröm a tojást, majd kiszedem a horgolásból. Remélem sikerül.

margom írta...

Ennél sokkal egyszerűbb módszer van erre Bodjas. Meghorgolod a minta alapján a tojásformát, de üresen. Nem kell szórakozni a formára horgolással. Ha elkészültél a horgolással egy lyukon keresztül beleraksz egy lufit és fújod amíg engedi a minta. Szorosan elkötöd és cukros keményítőt használj a keményítésre.

Névtelen írta...

Drága Margó , ezt a cukros keményítést elmagyaráznád nekem részletesen ha szépen megkérlek? Én ugyanis nem tudom, hogyan kell normálisan kikeményíteni egy horgolmányt..(pirul..)

margom írta...

Manka hat rész cukor egy rész víz felfőzve. Az anyagot ebbe kell beletenni. Én egy óránál nem szoktam többet áztatni benne és kiakasztom száradni.Egy-két nap száradás is kell neki. Ezt a cukros keményítést csak a karácsonyi gömbnél. angyalkánál, horgolt tojásnál alkalmazom, mert a végtermék kőkemény lesz. Terítőnél elég a folyékony Opart keményítő, higitatlan formában adom a benedvesített anyaghoz.

Névtelen írta...

Jaaa, ezek az arányok? Akkor persze hogy nem lett jó amivel én próbálkoztam :))) Köszönöm szépen.